sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kotitekoinen lahja

Vaikka sitä henkisesti tuntee edelleen olevansa se sama 15-kesäinen tyttö kuin kymmenen vuotta sitten, niin välillä pienistä asioista huomaa (vähän) kasvaneensa aikuisemmaksi.

Esimerkiksi lahjoista.

Nuorempana se ahh-niin-ihana-materia teki iloiseksi.
Nykyisin huomaan ainakin itse inhoavan kaikkea turhaa rojua ja romua.
Siksi en halua antaa lahjaksikaan mitään turhanpäiväistä mikä jää nurkkiin pyörimään.

Ystäväni valmistui tänä keväänä korkeakoulusta ja juhliin halusin tietenkin jotakin pientä viedä.
Annoin ystävälleni aiemmin neulomani pitsisukat sekä tein itse paahdettua mysliä.


Lasipurkista yritin saada astetta nätimmän ja koristelin sen söpöllä rusetilla ja satiini -nauhalla.


Olen aiemminkin tehnyt paahdettua mysliä ja se on ihan törkeän hyvää!
En muista mistä alunperin ohjeen olen napannut, mutta suosittelen kokeilemaan.

Mutta mielestäni tästä tuli ihan kiva ja ennen kaikkea käyttökelpoinen lahja. :-)


Uunissa paahdettu mysli (n. litra)

5 dl kaurahiutaleita
2 dl pähkinäsekoitusta
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsan siemeniä
1 dl seesamin siemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl hunajaa
1dl kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja hedelmiä

Ohjetta ja lisukkeita voit muokata oman mielen ja maun ja sen mukaan mitä kaapista löytyy!

Pilko pähkinät hieman pienemmäksi rouheeksi. Sattumia saa jäädä! Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa, paitsi karpalot tai muut kuivahedelmät. Levitä seos tasaisesti leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista n. 150 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kääntele mysliä n. 10 minuutin välein, jotta se kypsyy tasaisesti eikä pala. 

Anna myslin jäähtyä kunnola leivinpaperilla. Lisää joukkoon karpalot ja muut haluamasi kuivahedelmät.
Säilytä puhtaassa ja ilmatiiviissä purkissa.

2 kommenttia: