torstai 6. maaliskuuta 2014

DIY Kupariesineet

Olen tosissaan hurahtanut kupariin.
Tekee mieli somistaa kotia kaikella pienellä kuparisella koristeella.

Kirpparillakin katselin myynnissä olevia kuparisineitä, mutta ne olivat mielestäni aika kalliita. Muutaman desin kokoisesta kuparikiposta olisi saanut maksaa 15e.

Päädyin sitten kauppaan ostamaan n. 5e hintaista kuparin väristä spray-maalia ja kaivelemaan varastoista vanhoja tavaroita sprayattavaksi!
Ensimmäisenä testin alle pääsivät metallin värinen lampunjalka ja aterinteline.

Vanha hopean värinen lampunjalka.

Aterintelineestä unohtui ottaa ennen -kuva touhutessa, mutta kiiltävä metallinen se aikaisemmin oli.

Spray -maalaus on vähän riskialtista puuhaa sisätiloissa.

Spray -maalaus kannattaisi EHKÄ hoitaa mieluummin ulkosalla, mutta vettä satoi ja oli pimeää ja kylmää, joten eteinen sai kelvata siinä innostuksen puuskassa.
Pintojen suojaamisesta ja kunnon tuuletuksesta oli hieman haastavampi pitää huolta.
Vaikka itse laitoinkin ikkunoista läpivedon ja tuuletusräppänät isoimmalle, niin aika voimakkaasti spray haisi. Lattialta ja seinästäkin saattaa löytyä muutama täplä kuparista maalia.. Hups.
Kumihanskat sentään löysin siivouskaapista.Ihan en spray -maalauksen mestari vielä ollut, sillä välillä maalausetäisyys oli aivan liian lähellä ja maali paakkuuntui ikävästi ja varsinkin lampunjalassa lähti valumaan vartta pitkin.Ihan kivoja ja käyttökelpoisia esineitä näistä silti tuli!
Mitähän sprayattavaa sitä seuraavaksi keksii..:-)

2 kommenttia:

  1. Minä myös pidän kuparisista esineistä, mutta kotiin en ole vielä mitään löytänyt! Blogissani on sinulle haaste: http://taijunneule.blogspot.fi/2014/03/blogigalluppi-haaste.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Täytyy ruveta vastailemaan kysymyksiin: :)

      Poista